Принципи Фур’є поляриметрії оптично анізотропних мереж - Карачевцев, Артем Валерійович; Дуболазов, Олександр Володимирович; Сахновський, Михайло Юрійович; Олар, Олександр Валеріувич; Григоришин, Петро Михайлович (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2019)
У даній статті розглядається можливість застосування принципів Фур’є поляриметрії для дослідження оптично анізотропних мереж біологічних об’єктів. Продемонстровано можливість застосування статистичного аналізу для дослідження координатних розподілів станів поляризації у Фур’є-площині, поля розсіяного лазерного випромінювання віртуальними полікристалічними мережами. Виявлено поляризаційно-неоднорідну структурність Фур’є-образів лазерних зображень ансамблів оптико-анізотропних двопроменезаломлюючих кристалів.