Інтелектуалізована система інтервальної гіпоксичної терапії з біозворотним контролем у реабілітації військових - Кузьмінов, Я.С.; Карась, О.В.; Павлов, В.С. (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2026)
В умовах повномасштабної війни та постпандемічного періоду Україна стикається з безпрецедентним зростанням кількості пацієнтів із травмами, порушеннями опорно-рухового апарату, післяінсультними та постковідними станами. Однією з перспективних методик сучасної фізичної реабілітації є інтервальна гіпоксична терапія (ІГТ), яка здатна активізувати адаптаційні резерви організму, поліпшити метаболічні та нейрогуморальні процеси, стимулювати регенерацію та підвищити стійкість до навантажень. Однак в Україні на сьогодні майже відсутнє серійне виробництво апаратів ІГТ, що відповідають сучасним вимогам безпеки, адаптивності та інтеграції з біозворотним зв’язком.