Аналіз методів та біомедичних систем поляризаційної інтроскопії дегідратованих плівок біологічних рідин - Шолота, В.В. (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2026)
В статті проаналізовано відомі методи поляризаційної інтроскопії дегідратованих плівок біологічних рідни на основі Джонс-матричного підходу при діагностиці патологій біологічних тканин організму людини. Виконано порівняння їх діагностичних характеристик з урахуванням застосованого аналізу для формування ознак виміряних мап. Показано можливості методів інтелектуального аналізу, реалізованих в зазначених системах, їх переваги та недоліки.