Адаптивні політики оптимізації та деградації контенту для вебзастосунків в умовах нестабільних мереж - Приліпа, А.О.; Філатова, Г.Є. (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2026)
Розглянуто проблему забезпечення ефективної роботи комп’ютерних систем у вигляді PWA вебзастосунків в умовах обмежених і нестабільних мереж, де поряд із швидкодією критичною є завершеність операцій. Запропоновано підхід на основі адаптивних політик, у якому стан мережі визначає вибір стратегій для шляхів читання даних і запису операцій та керує кешуванням, офлайн-режимом і відкладеним виконанням. Проведено експериментальне порівняння базового варіанта та варіанта з адаптивними політиками за сценаріями з різними мережевими профілями. Отримані результати демонструють зниження затримок, зменшення мережевої вартості та підвищення завершеності операцій, зокрема в офлайн-умовах, що підтверджує ефективність запропонованого підходу для комп’ютерних систем, орієнтованих на роботу в умовах мережевих обмежень.