ОПТИМІЗАЦІЯ НА ОСНОВІ ГЕНЕТИЧНОГО АЛГОРИТМУ ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНОЇ СИСТЕМИ РЕГУЛЮВАННЯ ШВИДКОСТІ - Приймак, Б. І.; Островерхов, М. Я. (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2014)
Здійснена оптимізація електромеханічної системи автоматичного регулювання швидкості з підпорядкованою структурою шляхом використання генетичного алгоритму. У підсумку істотно поліпшено динамічні показники системи при компенсуванні змін навантаження двигуна. Також досягнуто покрашення енергетичних характеристик системи.