Моделювання впливу поверхневих умов та зовнішніх полів на параметр порядку рідких кристалів - Баштик, Ю. В.; Бойко, О. В.; Фечан, А. В.; Чабан, О. В. (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2015)
Робота присвячена моделюванню розподілу директора рідкокристалічного зразка методами молекулярної динаміки. Робота виконувалась з використанням пакета прикладних програм GBMOLD. Отримано розподіли поля директора під впливом поверхневих орієнтаційних ефектів та зовнішніх полів. Показано вплив цих факторів на ступінь упорядкованості рідкокристалічного матеріалу.