Крайова люмінесценція кристалів селеніду цинку з домішками рідкоземельних елементів - Махній, Віктор Петрович; Березовський, Михайло Михайлович; Кінзерська, Оксана Володимирівна; Сенко, Ілля Михайлович (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2019)
Експериментально показано, що легування бездомішкових розплавних кристалів ZnSe рядом рідкісноземельних елементів (Ce, Gd та Yb) викликають «ефект очищення», який проявляється в значному «придушенні» низькоенергетичної та посиленні краєвої смуги люмінесценції.