Створення віртуальних медичних приладів в середовищі NI LABVIEW - Кулик, Анатолій Ярославович; Нікольський, Олександр Іванович; Ревенюк, Віктор Іванович; Мотигін, Володимир Вячеславович (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2022)
Створення віртуальних медичних приладів в середовищі NI Labview є актуальним та важливим з практичної точки зору завданням. В роботі розглянута демонстрація можливостей NI LabView для побудови віртуальних медичних приладів і, як приклад, побудова алгоритму, що дозволяє проводити кластеризацію фрагментів зображення еякуляту сперми (сперматозоїдів) за їх спектральними ознаками та проводити часткове морфологічне дослідження сперматозоїдів. Обробка відео спермограми, отриманої з електронного мікроскопа, проходить в потоці кадрів. На кожному кадрі визначаються кількість сперматозоїдів та їх геометричні параметри.