Концепція віддзеркалення інформації в освітньому електронному інформаційному середовищі - Коваленко, О.О. (Оптико-електроннi iнформацiйно-енергетичнi технологiї, 2026)
Стаття присвячена розробці концепції віддзеркалення інформації в межах освітнього електронного інформаційного середовища (ОЕІС) як інформаційної екосистеми. Досліджено адаптацію моделей віддзеркалення інформації та SAMR щодо для ефективного впровадження ідеології та інструментів електронного університету. Визначено основні засади побудови освітньої інформаційної екосистеми, зокрема автоматизації та цифровізації освітніх та управлінських процесів. Обґрунтовано, що поєднання теорії систем, концепції віддзеркалення інформації та сучасних управлінських теорій дозволяє формувати самоорганізовані освітні інституції та впроваджувати трансформаційні цифрові технології.